Bejelentkezés / saját adataim

   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Kapcsolat

Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége
1191 Budapest, Ady Endre út 28-30.
Tel/Fax: (06 1) 201-7137
Fővárosi Törvényszék nyilvántartási szám: 5501
Adószám: 18052246-2-43
KRMK nyilvántartásba vételi szám: 00258-2008
HKVSZ titkárság: info@hkvsz.hu
HKVSZ pénzügy: penzugy@hkvsz.hu

  A HKVSZ főtitkára: Várkonyi Nándor

  A HKVSZ főtitkára: Várkonyi Nándor

  Szakmai önéletrajz

  Várkonyi Nándor, 1955. szeptember 8., Szeged

   

  "1974-ben érettségiztem a szegedi JATE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium speciális matematika tagozatán. Mérnöki oklevelet 1980-ban szereztem, a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar Épületgépész Ágazatán. Diplomamunkám témája annakidején meglehetősen utópisztikusnak számított: geotermikus- és napenergia hasznosítás, abszorpciós hőszivattyú alkalmazásával kombinálva. Az eltelt három évtized alatt folyamatosan a látókörömben tartottam kedvenc témakörömet, amely napjainkra a megújuló energiaforrások hasznosításának egyik fő irányvonalává vált.

   

  Építőipari kivitelezőként a DÉLÉP-, a DÉLÉPÍTŐ Kft- és a Makói Építőipari Szövetkezetnél dolgoztam mintegy tíz éven át: felmérő technikusi-, művezetői-, építésvezetői- és főmérnök helyettesi munkakörökben. Jelentősebb munkáim közül néhány: 6,5 hektáros növényház termálvíz-hasznosítással és pakúra tüzelésű kazánokkal, 2000 db/nap kapacitású libafeldolgozó, kenyérgyár rekonstrukció, fűtőmű bővítések és forróvizes fűtési távvezeték szerelése lakótelepeken.

  Tervezőként a DÉLTERV vállalatnál tevékenykedtem, 1986-tól 1988-ig. Az ott töltött idő alatt mintegy 40 dokumentáció elkészítésében vettem részt, mint gépész-tervező. A cég profiljából eredően ezek a munkák zömmel közületek, vállalatok megbízásából készített, nagyobb volumenű munkák voltak. Szakmai szempontból, minden épületgépészeti szakág szerepelt a palettán. Magántervezéssel 1983. óta foglalkozom, néhány fontosabb munka: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Csongrád Megye Önkormányzata székháza, Jánoshalma Tanuszoda, TISZK Szeged, Csopak társasüdülő.

  Két éven keresztül az Állami Energetikai- és Energia-biztonságtechnikai Felügyeletnél dolgoztam, kazánfelügyelőként (1984-1985.). Később, a munkám során több esetben hasznosítottam kazánfelügyelői tapasztalatomat: nyomástartó edények és kazánok behozatali illetve felállítási engedélyezési eljárásaihoz készítettem el a szükséges dokumentációt.

  1995. márciusától napjainkig a GEA Klímatechnika Kft. Dél-Kelet magyarországi területi képviselője vagyok, közben 4 éven át a Főszer-Elektroprofil Kft. klímatechnikai műszaki vezetőjeként tevékenykedtem. Az elmúlt 16 évben végzett munkámnál fogva naprakész információkkal rendelkezem a legújabb fejlesztésű légtechnikai- és klímatechnikai készülékekről, évente több alkalommal vettem részt a GEA gyári továbbképzésein. Munkatársaimmal együtt rendszeresen szerveztünk és tartottunk tervezői továbbképzéseket. 

  Szakértőként végzett munkáim közül az Ítélőtábla szegedi székháza (Szeged, Sóhordó u. 5.) komplett épületgépészeti rendszerének felülvizsgálata volt a legjelentősebb, számos bírósági- és rendőrségi ügyben vettem részt, mint kirendelt épületgépészeti szakértő.

  2006. novembere óta a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége Dél-Kelet Magyarországi Régiójának elnöke vagyok. Feladatom régiónk érdekeit képviselni a szövetség országos elnökségében, valamint tájékoztatni a területünkün tevékenykedő szakcégeket az aktuális irányelvekről, feladatokról. A Szegedi Integrált Szakközép- és Szakiskolával szorosan együttműködve, rendszeresen szerveztünk szakmai ankétokat, „zöld kártyás” – és szivárgásvizsgálati tanfolyamokat. Az iskola és jogelődjei által lebonyolított hűtős-klímás tanfolyamok záróvizsgáin-, szakmunkásvizsgákon 2004 óta rendszeresen láttam el vizsgaelnöki teendőket, több ízben voltam versenybizottsági elnök a „Szakma Kiváló Tanulója” verseny szegedi döntőin. 2011. szeptember 1-től a HKVSZ főtitkára vagyok.

  Magán cégemmel, a JUNO Tervező Tanácsadó és Szolgáltató BT-vel 2002. óta végzek hűtés- és klímatechnikai rendszereken karbantartási, javítási munkákat, 2010 nyara óta szivárgásvizsgálatokat is. Szegeden 2005-ben az elsők között kaptam meg az arcképes zöld kártyát, 2011. januárjában megszereztem az OMKT F-gáz I. kategóriás személyi képesítését."

   

  Szeged, 2011. szeptember 12. 

   

  Várkonyi Nándor 

                                                                                  

   

   

  További képek
   
  A HKVSZ főtitkára: Várkonyi Nándor