Bejelentkezés / saját adataim

   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Kapcsolat

Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége
1191 Budapest, Ady Endre út 28-30.
Tel/Fax: (06 1) 201-7137
Fővárosi Törvényszék nyilvántartási szám: 5501
Adószám: 18052246-2-43
KRMK nyilvántartásba vételi szám: 00258-2008
HKVSZ titkárság: info@hkvsz.hu
HKVSZ pénzügy: penzugy@hkvsz.hu

  Időben szólunk! Gondolatok a klímaszezon előtt.

  Időben szólunk! Gondolatok a klímaszezon előtt.

  „A klímától megfázást lehet kapni!" 

  A megfázásos tünetekkel járó betegségek okozója nem biztos, hogy a klímaberendezés működtetése közben létrejött hőmérséklet különbség. Azonban szélsőséges esetekben vagy rossz beállítás, elhelyezés esetén ez is előfordulhat: ha túl nagy a külső és belső levegő hőmérséklete közti eltérés, vagy közvetlenül és tartósan személyre irányul a klímaberendezésből kiáramló hideg levegő. Mégis leginkább a karbantartás elmaradása miatt elszaporodott baktériumok és a berendezésből kiáramló por a felelős a klímák üzemeltetése során előforduló, megfázásos tünetekkel járó betegségek kialakulásáért.

  Ezért is fontos, hogy klímaberendezéseket még időben, az első bekapcsolás előtt, szakemberrel tisztíttassuk és fertőtleníttessük ki, illetve nézessük át mechanikailag a több hónapos üzemszünetet követően.

  Miért fontos az évenkénti klímatisztítás, karbantartás?

  A meleg levegő sokkal több vizet tud elnyelni mint a hideg. Mivel a helyiségben a klíma hűtő felülete a leghidegebb, azon csapódik ki a víz. Ez gyakorlatilag az egész idényben nedves. Az utolsó használat után ez a nedves felület tökéletes táptalajul szolgál a különböző gombák, baktériumok, penésztelepek kialakulásának, amelyek télen szobahőmérsékleten elszaporodnak, egész tenyészetek alakulnak ki. Amikor kora nyáron, vagy egy-egy átlagosnál melegebb tavaszi napon még a tisztítás-karbantartás előtt elindítják a klímaberendezést, az milliószámra szórja szét a levegőben mindazt, amely hónapokon át elszaporodott benne, és ezt sajnos a helyiségben tartózkodók gyanútlanul belélegeznek.

  „A klíma szűrőjét kitisztítottuk házilag, mégis mindenki beteg

  Szimplán a porszűrő valóban könnyen eltávolítható és tisztítható. De nem csak erről van szó! Az élősködő tenyészetek nem ott, hanem a berendezés belsejében tapadnak meg! Ez nem eltávolítható és nem hozzáférhető részegység, hagyományos módszerekkel nem tisztítható. Ennek a tisztítása egy speciális fertőtlenítőszeres oldat porlasztásos bejuttatásával történik. A klímatisztítás komoly szakértelmet és megfelelő eszközöket, felszerelést igényel! Senki ne próbálkozzon házilag, barkács módon klímaberendezést tisztítani, mivel akár komoly károkat is okozhat a berendezésben!

  „Évente újabb kiadás a háztartásban a klímatisztítás”  

  Mint mindennek, a klímaberendezéseknek is van fenntartási költsége. De még mindig kisebb kiadás az évenkénti tisztítás-karbantartásra áldozni, mint az ennek hiányából jelentkező komolyabb üzemzavar és annak javítási költsége, vagy akár az elmulasztott tisztítás miatt jelentkező egészségügyi problémák kikezelése!


  Válasszon regisztrált, F-gáz képesítéssel rendelkező szakemberek közül! Minden esetben győződjön meg arról, hogy a kiérkező klímaberendezés-szerelő rendelkezik-e az előírt F-gáz képesítéssel!

  Cégkereső!

  F-gáz képesítés ellenőrzése!   

   

  További képek
   
  Időben szólunk! Gondolatok a klímaszezon előtt.
  Időben szólunk! Gondolatok a klímaszezon előtt.