Bejelentkezés / saját adataim

   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Kapcsolat

Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége
1191 Budapest, Ady Endre út 28-30.
Tel/Fax: (06 1) 201-7137
Fővárosi Törvényszék nyilvántartási szám: 5501
Adószám: 18052246-2-43
KRMK nyilvántartásba vételi szám: 00258-2008
HKVSZ titkárság: info@hkvsz.hu
HKVSZ pénzügy: penzugy@hkvsz.hu

  Danfoss

  Danfoss
  Elektronikus expanziós szelepek
   Egyre több ügyfél érdeklődik az elektronikus expanziós szelepek használatával kapcsolatosan, ezért a „Hűtős szerelő-ABC" következő kiadványa kizárólag erre a témára összpontosít majd. Az elpárologtató optimális kihasználása (még nagy terhelésingadozás esetén is), a rugalmas MOP-pont, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében, a lehető legmagasabb elpárolgási hőmérséklet használata olyan témakörök, melyek a hűtéstechnikai mérnököket és gépészeket mindig nagyon foglalkoztatja. Gyakran ezeket a követelményeket a normál termosztatikus expanziós szelepek nem képesek megfelelő módon teljesíteni. Ezzel szemben az elektronikus expanziós szelepek ezzel a feladattal nagyon jól megbirkóznak.
  (További információ a letölthető pdf-dokumentumban!)

  Az R22-es hűtőközeg használatának megszűnése
  A világközösség eltökélt az R22-es hűtőközegek (HCFC-k – részlegesen halogénezett klórozott-fluorozott szénhidrogének) fokozatos, határidőkhöz kötött megszüntetése mellett. Az első határidő Európáé, ahol az újonnan épített üzemeknél az R22-es hűtőközeg használata már tilos, a meglévő üzemekben való végső betiltás határideje pedig 2014. decemberére esik. Eddig a dátumig még szervizelési célból a rendszerekhez hozzáadható újrahasznosított R22-es hűtőközeg, de 2014. decemberét követően, bár az R22-es hűtőközeggel működő rendszerek még használhatók lesznek, a rendszerekhez már nem lesz szabad több R22-es hűtőközeget hozzáadni. A világ többi részére vonatkozóan 2 fontos határidő van érvényben:
  - a montreali jegyzőkönyv 5. cikkét ratifikáló országok esetén 2020.,
  - az azt nem ratifikáló országok esetén pedig 2040.
  A HCFC-k betiltására irányuló folyamatoknak a felgyorsulása az elkövetkező 10 évre vonatkozóan azt jelenti, hogy a határidő letelte után a fejlett és a fejlődő országokban nem szabad új HCFC-alapú rendszereket működtetni.
  (További információ a letölthető pdf-dokumentumban!)

  A Danfoss kereskedelmi kompresszorok javasolt rendszerhűtőközeg-betöltési gyakorlata
  A hűtő és légkondicionáló rendszereknek számos kialakítása létezik, és számos lehetséges rendszerösszetevőt lehet alkalmazni bennük. A rendszer-kialakítás és az egyes részegységek megléte vagy hiánya nem csupán a rendszer működését befolyásolja, de a hűtőközeg-betöltési eljárásra is nagy hatással lehet. A nem megfelelő betöltési eljárás a kompresszor sérülését okozhatja, például a következők miatt: túl nagy nyomáskülönbség a nagy- és a kisnyomású oldal között, folyadékütés, illetve vákuum alatti működés. E kockázatok csökkentése érdekében erősen javasoljuk, hogy tartsa be a rendszerhűtőközeg-betöltési eljárás folyamatát!
  (További információ a letölthető pdf-dokumentumban!)

  GBC golyóscsapok – teljes kersztmetszet
  A piac legnagyobb golyóscsap-választéka teljes keresztmetszetű kivitelűre lett továbbfejlesztve, így a szelepen eső nyomás minimális lesz.
  A GBC típusú Danfoss golyóscsapok kétirányú áramlást lehetővé tevő, kézzel működtethető elzáró csapok. A GBC csapok a hűtéstechnikai és légkondicionáló rendszereknél folyadék-, szívó és forrógáz-vezetékeknél használatosak. A GBC szelepek maximális tömítést biztosítanak a szelepülék és tömítés között.
  (További információ a letölthető pdf-dokumentumban!)

  Új CoolSelector®: Az intelligens és könnyen kezelhető kiválasztóeszköz
  A hűtő- és légkondicionáló rendszerekhez szükséges optimális Danfoss részegységek automatikus kiválasztásának új eszköze.
  A Danfoss büszke arra, hogy bemutathatja az új CoolSelector szoftver első verzióját. A CoolSelector kezdeti verziója kereskedelmi és ipari hűtéstechnikai szabályozókkal lett bevezetve, és a szoftver leváltja mind a CoolCat, mind a DIRCalc szoftvereket.
  Elérhető CD változatban is, mely hat nyelven tartalmazza a szükséges szoftvert.
  (További információ a letölthető pdf-dokumentumban!)

  ICS100 ... 150: a kiterjesztett szabályozószelep-választék
  Öt évvel ezelőtt a Danfoss az ICV platform bevezetésével a szabályozási megoldások területén áttörő sikert ért el. A mechanikus pilot működtetésű ICS szelep az első olyan szelep volt, mely megfelelt a nagy nyomású, megbízható, versenyképes, ipari hűtés területén alkalmazott szelepekkel szemben támasztott piaci igényeknek.
  Most itt az idő, hogy bevezessük a meglévő ICS25 ... 65 választék kiegészítését (20D ... 80D csatlakozás).
  (További információ a letölthető pdf-dokumentumban!)

  CoolSelector ipari hűtéshez
  A DIRcalc helyét átvevő CoolSelector az ipari hűtőrendszerekhez szükséges optimális Danfoss részegységek automatikus kiválasztásának új eszköze.
  (További információ a letölthető pdf-dokumentumban!)

   

   

  További képek
   
  Danfoss
   
  Letölthető dokumentumok