• (06 1) 201-7137
  • info@hkvsz.hu

Adventi kalandozások

Adventi kalandozások

Megjelenés dátuma: 2021. december 22., szerda


Szerző: Berzy Judith

Mit jelent "Advent"? - a karácsonyi ünnepekre, az Úr eljövetelére várakozás, felkészülés időszaka. A keresztény kultúrában a karácsony december 25. napját megelőző 4. vasárnaptól a karácsony napjáig számított időszak. Advent első vasárnapja szent András napjához (nov.30.) legközelebb álló vasárnap (idén november 28.), és 4 vasárnapon keresztül tart egészen dec. 24-ig, mely az advent utolsó napja, de még nem karácsony, így ez még böjti nap, majd az esti (délutáni) sötétség beálltával fokozódik a várakozás egészen a szenteste éjfélig, amikortól lesz "karácsony" a Karácsony.
A várakozás idejére néhány bölcs idézet: 

december 24.
"Azokat a dolgokat, amelyeket előzetes tanulás révén kell létrehozni, azokat éppen a létrehozó tevékenység révén tanuljuk meg: építőmesterré csak a házépítés - lantművésszé csak a lantjáték gyakorlása által válik az ember. S ugyanígy, ha az igazságos tetteket gyakoroljuk: igazságossá, ha a mértékletes tetteket: mértékletessé, ha a bátor tetteket: bátorrá leszünk." (Arisztotelész)

december 23.
"Nézz a természet mélyére és mindent jobban fogsz érteni." (Albert Einstein)

december 22.
„ Az igazi álmoknak az akadályok adnak erőt. Máskülönben nem változnak tervekké, hanem csak álmok maradnak. Éppen ez a különbség az álom meg a terv közt. (...) Az álmainkat nem készen kapjuk, lassanként bontakoznak ki, talán végül másként is alakulnak, mint ahogyan megálmodtuk őket...”  (Alessandro D`Avenia)

december 21.
"Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen. Feszítsd hát ki vitorlád. Hajózz ki a biztos öbölből. Kapaszkodj a siker szeleibe! Álmodj! Fedezz fel!” (Mark Twain)

december 20.
"Egyetlen napot sem élhetsz anélkül, hogy hatással ne lennél a körülötted lévő világra. Számít, amit teszel, és neked kell eldöntened, milyen fajta hatást akarsz gyakorolni rá." (Jane Goodall)

december 19.
"Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére." (Antoine de Saint-Exupéry)

december 18.
"A világ bennem is történik, nem csak térben és az időben. én is térfogat vagyok." (Márai Sándor)

december 17.
"A szereteten kívül semmi nem létezik. Ez tartja a világot forgásban, és a csillagokat a helyükön, az égen." (Paulo Coelho)

december 16.
"Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni a munkát és pihenést, koplalást és bőséget, józanságot és mámort, igen, még gondot és örömet is..." (Márai Sándor)

december 15.
"A gyűlölet energiája nem vezet sehová, de a megbocsátás energiája, amely a szeretetben teljesül meg, jó útra terelheti az életedet." (Paulo Coelho)

december 14.
"A sikereidet aszerint értékeld, hogy kaptál-e általuk békességet, szeretetet és egészséget." (H. Jackson Brown)

december 13.
"A hullámokat az számlálja, aki sötétben hallgatja a hullámverést, és nem az, aki látja tengert." (Weöres Sándor)

december 12.
"Taníts meg élni, vaksötétben látni, néma csöndben hallani, szavak nélkül érteni!" (Paulo Coelho)

december 11.
"Kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el, amig a tél a megfagyott mezőket karcolja éles kék jégkörmeivel." (Kosztolányi Dezső)

december 10.
"Ne a rendkívüli lehetőségre várjunk. Ragadjuk meg a közönséges alkalmakat, és tegyük őket naggyá. " (Orison Swett Marden)

december  9.
"Fontos észrevenni, hogy saját boldogságunk mennyire kapcsolódik másokéhoz. Nem létezik egyéni, másoktól teljesen független boldogság." (14. Dalai Láma)

december 8.
"Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apról mag számára, hogy azzá a virággá váljon, amivé fejlődni képes." (Dr. Thomas Gordon)

december  7.
"A szeretet azokat a könnyeket is meglátja, amelyeket nem sírtak el, és azokat a kéréseket is meghallja, amelyeket nem mertek kimondani." (Szent-Gály Kata)

december 6.
"Ha van szárnyunk, akkor bontsuk ki, és emelkedjünk az égbe! Váljunk azzá, akinek születtünk!" (Böjte Csaba)

december 5.
"Azokból a kövekből, melyek utnkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk." (Anonymus)

december 4.
"A siker titka a cél következetessége." (Benjamin Distraeli)

december 3.
"Új kérdések felvetéséhez, új lehetőségek megteremtéséhez, régi problémák új szemszögből történő vizsgálatához képzelőerőre van szükségünk." (Albert Einstein)

december 2.
"A bölcsesség művészete az, ha tudjuk, mitől tekintsünk el." (William Jones)

december 1.
"Mindig a holnap a hét legmozgalmasabb napja." (Jonathan Lazear)

november 30.
"A szeretet a gondolattal kezdődik, Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre." (Adam J. Jackson)

november 29.
"Egyetlen parancs van, a többi csak toldás, igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, mindennek javára legyen... Alattam a föld, felettem az ég, bennem a létra." (Weöres Sándor)

november 28.
"Az idő múlását nem lehet megállítani. Ha hibázunk, nem tudjuk visszaforgatni az idő kerekét, hogy újra próbálkozhassunk. A legtöbb, amit tehetünk, ha a jelen pillanatot igyekszünk jól kihasználni." (14. Dalai Láma)

Kapcsolat

Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége
1191 Budapest, Ady Endre út 28-30.
Tel/Fax: (06 1) 201-7137
Fővárosi Törvényszék nyilvántartási szám: 5501
Adószám: 18052246-2-43
HKVSZ titkárság: info@hkvsz.hu
HKVSZ pénzügy: penzugy@hkvsz.hu
Adatvédelmi tájékoztató

Hírdetés

Időjárás

Menu

Küldjön üzenetet!

Üzenetét elküldtük!
Kollégánk hamarosan jelentkezok Önnél.