• (06 1) 201-7137
  • info@hkvsz.hu

Adventi kalandozások

Adventi kalandozások

Megjelenés dátuma: 2020. december 23., szerda


Szerző: Berzy Judith

Mit jelent "Advent"? - a karácsonyi ünnepekre, az Úr eljövetelére várakozás, felkészülés időszaka. A keresztény kultúrában a karácsony december 25. napját megelőző 4. vasárnaptól a karácsony napjáig számított időszak. Advent első vasárnapja szent András napjához (nov.30.) legközelebb álló vasárnap (idén november 29.), és 4 vasárnapon keresztül tart egészen dec. 24-ig, mely az advent utolsó napja, de még nem karácsony, így ez még böjti nap, majd az esti (délutáni) sötétség beálltával fokozódik a várakozás egészen a szenteste éjfélig, amikortól lesz "karácsony" a Karácsony.
A várakozás idejére néhány bölcs idézet:
december 24.
„ Az igazi álmoknak az akadályok adnak erőt. Máskülönben nem változnak tervekké, hanem csak álmok maradnak. Éppen ez a különbség az álom meg a terv közt. (...) Az álmainkat nem készen kapjuk, lassanként bontakoznak ki, talán végül másként is alakulnak, mint ahogyan megálmodtuk őket...”           (Alessandro D`Avenia)

december 23.
"Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen. Feszítsd hát ki vitorlád. Hajózz ki a biztos öbölből. Kapaszkodj a siker szeleibe! Álmodj! Fedezz fel!” (Mark Twain)

december 22.
"Egyetlen napot sem élhetsz anélkül, hogy hatással ne lennél a körülötted lévő világra. Számít, amit teszel, és neked kell eldöntened, milyen fajta hatást akarsz gyakorolni rá." (Jane Goodall)
december 21.
"Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére." (Antoine de Saint-Exupéry)
december 20.
"A világ bennem is történik, nem csak térben és az időben. én is térfogat vagyok." (Márai Sándor)
december 19.
"A szereteten kívül semmi nem létezik. Ez tartja a világot forgásban, és a csillagokat a helyükön, az égen." (Paulo Coelho)
december 18.
"Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni a munkát és pihenést, koplalást és bőséget, józanságot és mámort, igen, még gondot és örömet is..." (Márai Sándor)
december 17.
"A gyűlölet energiája nem vezet sehová, de a megbocsátás energiája, amely a szeretetben teljesül meg, jó útra terelheti az életedet." (Paulo Coelho)
december 16.
"A sikereidet aszerint értékeld, hogy kaptál-e általuk békességet, szeretetet és egészséget." (H. Jackson Brown)
december 15.
"A hullámokat az számlálja, aki sötétben hallgatja a hullámverést, és nem az, aki látja tengert." (Weöres Sándor)
december 14.
"Taníts meg élni, vaksötétben látni, néma csöndben hallani, szavak nélkül érteni!" (Paulo Coelho)
december 13.
"Kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el, amig a tél a megfagyott mezőket karcolja éles kék jégkörmeivel." (Kosztolányi Dezső)
december 12.
"Ne a rendkívüli lehetőségre várjunk. Ragadjuk meg a közönséges alkalmakat, és tegyük őket naggyá. " (Orison Swett Marden)
december 11.
"Fontos észrevenni, hogy saját boldogságunk mennyire kapcsolódik másokéhoz. Nem létezik egyéni, másoktól teljesen független boldogság." (14. Dalai Láma)
december 10.
"Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apról mag számára, hogy azzá a virággá váljon, amivé fejlődni képes." (Dr. Thomas Gordon)
december  9.

"A szeretet azokat a könnyeket is meglátja, amelyeket nem sírtak el, és azokat a kéréseket is meghallja, amelyeket nem mertek kimondani." (Szent-Gály Kata)
december 8.
"Ha van szárnyunk, akkor bontsuk ki, és emelkedjünk az égbe! Váljunk azzá, akinek születtünk!" (Böjte Csaba)
december 7.
"Azokból a kövekből, melyek utnkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk." (Anonymus)
december 6.
"A siker titka a cél következetessége." (Benjamin Distraeli)
december 5.
"Új kérdések felvetéséhez, új lehetőségek megteremtéséhez, régi problémák új szemszögből történő vizsgálatához képzelőerőre van szükségünk." (Albert Einstein)
december 4.

"A szeretet a gondolattal kezdődik, Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre." (Adam J. Jackson)
december 3.
"A bölcsesség művészete az, ha tudjuk, mitől tekintsünk el." (William Jones)
december 2.
"Mindig a holnap a hét legmozgalmasabb napja." (Jonathan Lazear)
december 1.
"Az tud beszélni, aki reménykedni tud, s viszont." (Ludwig Wittgenstein)
november 30.

"Az idő múlását nem lehet megállítani. Ha hibázunk, nem tudjuk visszaforgatni az idő kerekét, hogy újra próbálkozhassunk. A legtöbb, amit tehetünk, ha a jelen pillanatot igyekszünk jól kihasználni." (14. Dalai Láma)
november 29.
"A nehéz időkben a legtöbb, amit egymásért tehetünk, az, ha nyitott füllel és szívvel meghallgatjuk a másikat, és tudjuk, hogy a kérdéseink ugyanolyan fontosak, mint a válaszaink." (Fred Rogers)
Kapcsolat

Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége
1191 Budapest, Ady Endre út 28-30.
Tel/Fax: (06 1) 201-7137
Fővárosi Törvényszék nyilvántartási szám: 5501
Adószám: 18052246-2-43
HKVSZ titkárság: info@hkvsz.hu
HKVSZ pénzügy: penzugy@hkvsz.hu
Adatvédelmi tájékoztató

Hírdetés

Időjárás

Menu

Küldjön üzenetet!

Üzenetét elküldtük!
Kollégánk hamarosan jelentkezok Önnél.