• (06 1) 201-7137
  • info@hkvsz.hu

OMÉN 2020

OMÉN 2020

Megjelenés dátuma: 2020. június 22., hétfő


Szerző: Berzy Judith

A CoViD-19 okozta különleges helyzet életünk minden területét, így a szakmánkat is érintette. Reméljük, ez az áldatlan helyzet hamarosan véget ér, ismét előre nézhetünk és tervezhetjük, hogy TALÁLKOZZUNK.hu!

Megbeszélt és elhatározott céljainkat tervezzük megvalósítani, így az a döntés született, hogy a szakmai kapcsolatokra a történések/történtek után még nagyobb igény van, ezért az OMÉN-t ebben az évben is mindenképpen meg kell tartani!

Sajnos az elmúlt időszakban kapcsolataink egy része virtuális formát öltött, bár ezek a megoldások részben bővíthetik a kapcsolttartás repertoárját, de nem pótolják az élő személyes kapcsolatokat!

Ezért továbbra is rendületlenül feladatunknak érezzük, hogy szakmai körben változatlanul megadjuk a lehetőséget előadóknak, kiállítóknak, résztvevőknek, érdeklődőknek egyránt a személyes találkozókra, szervezzük az összejöveteleket, kezdeményezzük a szakmai-baráti találkozókat az éppen aktuális tartalmakkal

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az elhatározás a jelenlegi kisebb-nagyobb kötöttségek meglétével némi bizonytalansággal néz szembe, de ettől függetlenül a lehetőségekhez mérten maximális optimizmussal tekintünk a kihívások elé. Leginkább az OMÉN hagyományos záró eseménye adhat okot bizonytalanságra, de mindenképpen igyekszünk ezt a problémát is helyén kezelni és optimális megoldást nyújtani.

Íme Gyurkovics Zoltán OMÉN-KB elnök felhívása a témában:

"FELHÍVÁS-UPDATE

Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) szervező konzorciuma nevében Prof. Dr Barótfi István 2020. február 11-én jegyzett FELHÍVÁS-a így kezdődik:

„Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) előző éve is sikeres és eredményes volt, köszönhetően valamennyi rendezőnek, szervezőnek és aktív közreműködőnek. Ezek csak megerősítenek a cél helyességében és erőt adnak/adhatnak a folytatáshoz. Így ebben az évben, 2020. november 23-29. között is lesz OMÉN, mely céljaiban változatlanul, a szerzett tapasztalatok felhasználásával kerül megrendezésre.

A cél eléréséhez persze minden érintettnek magának kell éreznie ezt az eseménysorozatot. Ennek érdekében az első és legfontosabb tennivaló, hogy az épületgépészek, - legyenek azok szakmunkástanulók, mérnökök, kereskedők, kivitelezők, gyártók – és éljenek az ország bármely szegletében, ezeket a napokat használják ki a társszakmákkal való érintkezésre, a civil szférával való kapcsolatra és egymás megismerésére és elismerésére. Az OMÉN-on tehát országosan kell rendezvényeket, akciókat kezdeményezni, azokat a hely adottságok kihasználásával szervezni, és ezekben a civil szférával, más szakmával való kapcsolat, a figyelem-felkeltés legyen a középpontban."

Most, az év júniusában egy világjárvány árnyékában kell a folyamatot újra gondolni. A folyamatot, amelynek célja találkozásokkal, szakmai rendezvényekkel az épületgépész közösség erősítése, építése, ezáltal a szakma érdekérvényesítő képességének fokozása.

A világ, az ország, a szakmák és a mi szakmánk is nehéz helyzetbe került és csak reménykedhetünk, hogy lassan túl leszünk rajta. Ehhez persze tenni, tennünk kell. Az újraindulásban megnő a kapcsolatrendszerek szerepe, a vágyott összetartó közösség erejének a jelentősége! Ebben a nehéz időszakban a közösségépítés munkájának, szervezésének szerepe fokozott.

Erre tekintettel, a várható nehézségek ellenére sokrétű elemző munka, a hírek értékelése alapján az a meggyőződésünk alakult ki, hogy az OMÉN-2020 rendezvényeit a tervezett időszakban meg tudjuk szervezni, és meg kell szervezni! Lehetőséget kell biztosítani a szakmai találkozásokra, az „Év Emberei” díjak-, valamint a szakmai társadalmi szervezetek és a MMK Épületgépészeti Tagozata legmagasabb díjainak méltó és ünnepélyes keretek között történő átadására!

A 2020. februárjában elindított szervező munkát folytatjuk! A járványhelyzet folyamatait figyeljük, a szervezés lépéseit ehhez igazítjuk, szükség esetén korrigáljuk. A szervező munka koordinálása, az események regisztrálása, nyilvántartása a már megismert www.talalkozzunk.hu aktív honlapon történik.

A februári Felhívás záró gondolatai továbbra is aktuálisak:

„Kérjük az épületgépész társadalom aktív közreműködését és aktív támogatását ugyan úgy, ahogyan eddig is tették, kiemelten kezelve a helyi kezdeményezéseket.”

Összeállította:

Gyurkovics Zoltán elnök
OMÉN KB
Budapest, 2020. 06. 10."

Kapcsolat

Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége
1191 Budapest, Ady Endre út 28-30.
Tel/Fax: (06 1) 201-7137
Fővárosi Törvényszék nyilvántartási szám: 5501
Adószám: 18052246-2-43
HKVSZ titkárság: info@hkvsz.hu
HKVSZ pénzügy: penzugy@hkvsz.hu
Adatvédelmi tájékoztató

Hírdetés

Időjárás

Menu

Küldjön üzenetet!

Üzenetét elküldtük!
Kollégánk hamarosan jelentkezok Önnél.