• (06 1) 201-7137
  • info@hkvsz.hu

A HKVSZ regionális szervezetei

A HKVSZ regionális szervezetei

Megjelenés dátuma: 2018. február 20., kedd


Szerző: Berzy Judith

Dél-délkelet-magyarországi Regionális Szervezet
Regionális elnök: Várkonyi Nándor (Juno Bt)

A regionális elnök bemutatkozása: Várkonyi Nándor vagyok, okleveles épületgépész mérnök, vezető tervező, szakértő, a HKVSZ Dél-délkelet-magyarországi Regionális Szervezetének elnöke 2006. decembere óta.
1980. óta tevékenykedem a szakmában, 1995-től kifejezetten a hűtő- és klímatechnika területén. Pályafutásom során dolgoztam kivitelezőként és tervezőként, 17 éven át voltam területi képviselője egy klímatechnikai cégnek és 10 éve szakértői munkát is végzek.
Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy részt vehettem a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége Dél-délkelet-magyarországi Regionális Szervezetének megalakulását előkészítő folyamatban, a 2000-es években. A regionális szervezet 2005. őszén megalakult, első elnökének Kahr Csabát, az Antarktisz Kft. ügyvezetőjét választottuk.

Elindult a hűtős szakma jobbítására irányuló munka, szorosan együttműködve a HKVSZ szegedi bázisiskolájával, a Móra Ferenc Szakmunkásképző és Szakiskolával. Az első év kiemelkedő eseménye a „Szakma Ifjú Mestere” tanulmányi versenysorozat országos döntőjének megrendezése volt „hűtésszerelő” és „klímaszerelő” kategóriákban. A rendezvény sikerének köszönhetően a szegedi tanintézmény elnyerte további négy évre az országos döntők rendezésének jogát.

2006. év decemberében Kahr Csaba munkahelyi elfoglaltságára való hivatkozással lemondott elnöki tisztségéről, a tisztújító gyűlés engem választott meg regionális elnöknek. Könnyű dolgom volt, csak folytatni kellett a nagy lendülettel elkezdett munkát. A teljesség igénye nélkül megemlítek néhány emlékezetes eseményt: a már említett szakmai versenyek szervezésén és lebonyolításán kívül autóbuszos gyárlátogatást szerveztünk a GEA-KÜBA GmbH. München melletti gyártóművébe, évente nagy érdeklődés mellett lebonyolított szakmai továbbképzéseket tartottunk, ápoltuk a kapcsolatot a régióban működő számos hűtős-klímás vállalkozással, igyekeztünk a szakmát érintő legfrissebb információkat eljuttatni hozzájuk. A Magyar Épületgépészek Szövetségével összefogva regionális teniszbajnokságot is szerveztünk, amelynek országos szintűvé fejlesztett folytatását tervezzük a közeljövőben.

Jó érzés arra gondolni, hogy az eltelt évek során hány szakmabeli kolléga fordult hozzám és rajtam keresztül a Szövetséghez bizalommal, ügyes-bajos dolgai elintézése érdekében. Voltak köztük tagok és nem tagok egyaránt. Azzal, hogy újra és újra felemelik a telefont, ha szükségük van a szakmavégzéssel kapcsolatos információkra, élő bizonyságát adják annak, hogy volt értelme megszervezni a regionális szervezetet, ezáltal „emberközelbe” vinni a HKVSZ-t.

Északnyugat-magyarországi Regionális Szervezet
Regionális elnök: Vadász József (Thermoklinika Kft)

Észak-északkelet-magyarországi Regionális Szervezet
Regionális elnök: Tóth László (Express Hűtéstechnika Kft)

Kapcsolat

Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége
1191 Budapest, Ady Endre út 28-30.
Tel/Fax: (06 1) 201-7137
Fővárosi Törvényszék nyilvántartási szám: 5501
Adószám: 18052246-2-43
HKVSZ titkárság: info@hkvsz.hu
HKVSZ pénzügy: penzugy@hkvsz.hu
Adatvédelmi tájékoztató

Hírdetés

Időjárás

Menu

Küldjön üzenetet!

Üzenetét elküldtük!
Kollégánk hamarosan jelentkezok Önnél.